Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Är döden frid?

Vill du ta ditt liv, du pojke här vid stenen?
Och lämna din ångest,
och äcklandes,
bli utkastad ur människoscenen.

Fina pojke, vem sa att din grav vore våt,
vem sa att din död är nått vackert?
En vän är en vän, ja en båt är en båt,
men försluten i döden,
är gråt inte gråt.

Vill du ta ditt liv, du pojke här vid stenen?

Det lämnar all din ångest kvar,
ÄR DÖDEN FRID?
Ger inget svar…
Du lämnar din ångest här vid den stenen…

Stackars den ångest så ensam kvar,
en ensam ångest vill ingen va.
En försvunnen pojke, så ofattbar
snyftande, skrikande,

men ohörbar…




Fri vers av max andreewitch
Läst 213 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-02-21 17:37



Bookmark and Share


  Miss Deliria
Jag brukar ha lite svårt för rimmade dikter men i ditt fall tvingas jag kapitulera helt och som läsare falla pladask till marken.

Oerhört starka känslor lyckas du både väcka och förmedla i denna text.

Direkt och drabbande!
2021-03-10

  Jan Widströmer VIP
Väl beskriven kluvenhet, att vilja slippa och inte våga, och att konsekvenserna även drabbar andra. Ett ansvar i detta.
Ett dilemma. För övrigt formellt välformulerad dikt.
2021-03-05

  Larz Gustafsson VIP
Ja du, Sigridsson, sanningen är svår att hantera.

2021-02-25

  Emanuel Sigridsson VIP
Ok då Larz Gustafssons ...
2021-02-23

  Emanuel Sigridsson VIP
Du har skrivit en inkännande text som lyfter fram två problem i min läsning. Att inte längre orka och vad som blir kvar efter beslutet att dö. Vi som skall ta emot dödsbudet och leva med det. Det här är en viktig text skriven av någon som bryr sig. Det skulle vara betydelsefullt att veta om Du blir hjälpt av Koloristens och Lars Gustavssons kommentarer, eftersom jag inte ger någon tolkningsföreträde.
2021-02-23

  Koloristen
"Ty att leva, det är för mig Kristus, och att dö, det är för mig en vinning." (Fil.1:21).
2021-02-21

  Larz Gustafsson VIP
Döden är frid förutsatt att anden, efter att den lämnat kroppen, kommer till himlen.
Det gör den bara om man har sin sak klar med Gud innan dödsögonblicket.
2021-02-21
  > Nästa text
< Föregående

max andreewitch
max andreewitch