Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vit marmor

Snön dansar i spiraler i skymningen
vinden lever om i sena timmen
takstommen rycker till i byarna
det knakar i trät, i de trofasta fogarna

utanför faller mörkret mjukt
snön bygger sin egen värld
vit marmor som håller oss inne
den bitande kylan biter tag i fönstren
formar iskristaller, en medeltida glasmålning

vi stannar inne en dag till
vi kan inte komma ut än
vi väntar i förväntan som hoppfulla fångar
inte idag men imorgon kanske vi andas ny luft
inte idag men imorgon får vi möjligen leva vidare
inte idag men när vi delat våra hemligheter är vi där




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-21 19:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg