Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I DIKTENS DIKE

Den diktare som tror sig sakna like

kan kvävas i sitt egos djupa grav

och innan riktigt han vet ordet av,

så har han fastnat där i diktens dike.

 

Han kanske sett sig som den magnifike,

fast versen blivit nött av slit och skav.

En egotrippad diktare har krav

att ständigt tro sig vara den unike.

 

I grekisk myt finns stoff att lära av.

I sagan om Orfeus och Eurydike,

Narcissus, Sisyfos och segerns Nike,

 

Odysseus´ irrande på jordens hav,

är sensmoralen just, den sannolike:

av hybris går heroerna i kvav.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-24 15:42



Bookmark and Share


  Färdskrivaren VIP
Mycket bra och tänkvärt så det förslår!
2021-02-28

  AKT VIP
Intressant om diktandets varande.
2021-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP