Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihetens och fredens träd

 

 

Frihetens  och fredens träd var fullt med fåglar
kvittrande flög de från gren till gren

en främmande, skadeskjuten fågel
satte sig ytterst på en av grenarna
behövde hjälp för att läka

väntade på hjälpen som aldrig kom
livslågan slocknade
föll till marken

frihetens och fredens träd var fullt med fåglar
en del flög kvittrande omkring
andra satt tysta med huvudet under vingen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-02-22 10:07



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Frihetens träd har inte plats för alla.
Stark text.
2021-02-26

  lila fjäderblomman VIP
Berörande och insiktsfullt!
2021-02-23

  Solstrale VIP
Ja så som livet på en kvist kan sluta trist! Fint berättat!
2021-02-23

  ULJO
Frihetens och fredens träd. Fint
2021-02-23

  Kajan VIP
Får mig att betänka, om frihet och fred gjort vissa bekväma och avtrubbade, så de ej längre mindes nöden och vikten av att hjälpas åt. Annorlunda diktat.
2021-02-22

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Berörande dikt! Fina och lärorika liknelser. En främmande, sårad fågel ...
2021-02-22

  Eva Helene VIP
Vacker dikt med en djup klang av vemod.
2021-02-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra metaforer om empatilöshet och frånvaro av medkänsla i en svår situation. Att ge stöd och medkänsla kostar så lite men betyder så mycket.
2021-02-22

  wiria77
berörande rader
om livet

2021-02-22

  Olof Lagerhorn VIP
Fint utvecklad metafor som
visar på empatins och
medkänslans betydelse
vår tillvaro.
2021-02-22

    Lena Staaf VIP
Fin text! De som lever i fred och frihet är ibland så mätta och belåtna att de inte ser ( vill se) någon som behöver stöd och hjälp.
2021-02-22

  WyS VIP
Bilden du skapar med dina ord " Livets träd och öden"!
2021-02-22

  Öknens Ros VIP
Livet fortsätter trots det som hänt.
2021-02-22

  Sparvögat VIP
Rörande tecknar du hjälpen som inte hann fram och de som sörjde förlusten...
2021-02-22

  Maria Sundelin VIP
Ibland kommer hjälpen tyvärr för sent
Kramar
2021-02-22

  Feliaxel VIP
Berörande läsning
2021-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP