Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återuppståndelsen



Miffologen studerade
den gamla Vattensågen
i Dalsänkan

Den som varit
Ute så länge

Nu var den
plötsligt inne

Med allt det ny
-Gretande
klimat-tänkandet

.

Och skulle få ett nytt
Tak med nytt arbetsliv
inuti sig till Vårkanten

Allting går så konstigt
igen. ..

Helt utanför Marknadens
och Bankens givna
Konjunktur normer

Bara in natura
med en entusiastisk
lokalbefolkning

I högsta allmänhet
Såådär. ..?

Det som ju inte
Skulle var möjligt

Att någonsin
få till stånd

P.g.a den kallhamrade
ekonomiska realiteten


Frågan var inte om
småfolket tagit sig
vatten över huvudet


Utan hur länge projektet
skulle kunna överleva
utan Maktens tillstånd?





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-02-22 10:19



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Att ta saken i egna händer, när Makten tycker att det blir för dyrt, är häftigt.
2021-02-22

  Staffan Nilsson

Snyggt och problematiserande om återskapande av äldre teknik för en ny värld.

2021-02-22

    Lena Staaf VIP
Ja det finns motkrafter, längtan efter ett enklare och sundare liv. Ibland kanske romantiserat. Men vad gör vi om vi inte längre får el? Bara att suga på den tanken.
2021-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP