Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nåt vars namn vi glömt



de kantstötta skyarna
har lämnat ännu en
segdragen natt
bakom sig


och en ny dag väntar
desperat på sin tur
att prångelkräma ut
sin oemotståndlighet


blek orange
karamellkolehimmel
tonar ut i
blågråa sidosfärer


och gör-om-mig
behagen börjar
fylla på våra tankar
om ett bättre liv


köpimpulserna
lindar in oss i
individuell rörelse
vindilskänsla av frihet


långt långt har vi
flutit från sann
gemyt och nåt vars
namn på sol vi glömt




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-02-22 15:12



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Människans ryckt ur sitt sammanhang-förlorad i Konsumtionssamhället på bekostnad av vår planet och medmänsklighet.

Tack!


2021-02-28

  Solstrale VIP
En god sammanfattning av go' kväll... Ett program med många perspektiv att fånga inspiration i... Sedan tänkte jag på hur du beskriver himlen och fick en bild av skorstensrök från byn ned i dalgången som blandar sig i dagsmejans ånga som stiger mot aftonrodnaden...
2021-02-23

  Elinor Sörensson VIP
Dessa rader för mina tankar
först till, att det som börjar på
sol vi glömt, har med solen att
göra.  "karamellkolehimmel",
magnifik bild av en blek
huttrande senvinterhimmel.

Så djupnar texten. Blir för mig en
besjälad naturs klagan över mänsklighetens förlorade SOLIDARITET.

Mycket bra!

2021-02-23

    Lena Staaf VIP
En dikt som andas vemod och kanske ett stycke ilska. Hur ska vi leva? Vad är det som händer runt om oss?
2021-02-22
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP