Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tårars tillblivelse, och livsresa.


Bespara mig tårarna, men spara dem ändock!

Bespara mig tårar.
Låt mig inte få gråta.
Men ändock...,
Är tårarna så heliga...,
De är ju något utav...,
Ditt innersta Jag!
Kanske dags att spara?...,
Värda att spara...,
I en sparbössa?
Men om vi fortsätter att tänka utifrån den där sparbössan,
Vilken råkar vara utav plåt...,
Går det ens att spara tårar uti en sån?
Blir det inte litegrann...,
Som i en öken...,
Att tårarna försvinner...,
Bort bort bort!?
Inte utav värmen...,
Utan för Att;
Det blir jämförbart med en ökens omhuldande...,
runt en vattenkälla i öknen.
Denna gången är det inte en hägring...,
utan är alldeles alldeles sant!

En liknelse som är lik...,
Just en liknelse,
Och sedan inte är mycket mer!

Så mycket var tårarna värda!

För att finnas,
Och sedan glömmas,
Och sedan transformeras till;
En Suck!




Bunden vers av Mim
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-23 03:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tårar bevattnar marken och om hamnar i rätt jord, i rätt hjärta, kan känslor och kärlek förmås att växa. Inga tårar fälls i onödan. De räknas. Varje tår.
2021-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Mim