Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sanningen låg där i ett mail då jag vakna i morse, jag tog en lång promenad och fundera på det praktiska och kände mig som en dålig människa


vänta

Vi skulle vinna det här racet
Vi skulle regera, ta över världen
Vi hade en plan
Ändå satt jag där och skrev mitt testamente förgäves då andra skrev önskelistor inför jul

Vänta nu, vad var det där du sa om gud
Vänta nu var det inte till Jesus vi skulle vända oss
Och bänkraderna är så tomma
Städpersonalen tävlar med dammsugarobboten mellan predikstol och dopfund

Du hade en idé en tanke och en ambition
Du var ansvarstagande medan ja var visionär och drömmare
Alla de där kvällarna vid ditt matbord med vässade pennor
Vi va så olika att vi blev lika, ett radarpar på framgångsmarsch

Var det inte nu vi borde träffas och möta Jesus i en dunkel lokal en trappa ner
Var det inte nu vi skulle slutas samman istället för att slitas isär
Och jag sitter i en tom matsal och försöker minnas vad vi tänkte
Du sitter i en värld som inte borde finnas
En fem år galen resa som nog ingen av oss trodde skulle kunna ske
Du och jag var så olika men vi hade båda våra demoner
Vi hade inget gemensamt ändå var vi så lika
Och vi lyssnade på varandra och vi brann

Vänta nu var det inte nu vi skulle söka inåt
Var det inte nu Jesus skulle uppenbara sig
Jag skull öppna upp allt på vid gavel och välkomna den heliga anden att verka
Och jag når inte dit, jag tänker bara på det hårda praktiska konkreta
Jag blundar för tårarna och vänder mig bort från det mjuka
Men så småningom kommer Jesus finna oss och trösta oss
Jesus kommer trösta oss då vi gråter över det som är trasigt och inte går att laga

Vi gick båda sönder, vi gick sönder på olika sätt
Och allting går inte alltid att laga då det gått sönder
Det kändes alltid som något inte stämde i de rapporter som de gav dig
Du kunde bibeln och jag var strateg
Vi var båda övertygade, vi stod där sida vid sida
Men det var då, i det här som kallas ”nu” finns inget mer vi




Fri vers av PPQ
Läst 89 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-02-23 13:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ