Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


ANDAS FULLT UT I BASTU

 

på en smältande dagsmejad is

står jag med fötterna i vattnet

några fiskar är fastfrusna i isen

jag slår loss dem med min fot

 

andas fullt ut väl hemkommen

tar av de genomblöta kläderna 

hänger upp dem framför spisen

kokar en stor kopp varm choklad

 

jag är tio år och ensam i stugan nu

de andra hugger ved och laddar om

bastun ska bli varm och vi bli rena

foliepaket riggas med bastukorven

 

i bastun blir det hett så som jag vill

det heta stillar all slags tröghet i en

hettan piggar upp hela mitt sinne då

jag sitter längst kvar av hela familjen

 

det är något alldeles extra att andas 

i den heta bastuångan ryms hela livet

det andas jag in med djupa lugna tag 

känner hur kroppen hamnar i harmoni

 

fullbordar akten med ett dopp i isvaken

somnar sedan gott mot en kall stugvägg

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-02-23 20:53



Bookmark and Share


  Susen VIP
Underbart skildrat. Förnimmer en rofylld känsla av dina rader
2021-02-25

  Blomma-Stjärna VIP
härlig dikt med fina detaljer som skapar atmosfär - minner mig om Lunds härliga badhus med bastu (nu corona-stängt)- tack!
2021-02-25

  Bodingen VIP
Bastu lindrar det mesta, från diskbråck till rastlöshet. Rogivande!
2021-02-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Bastumys är grymt härligt. Tyvärr har jag tappat bort känslan för många år sedan. Kanske borde starta om igen:)
2021-02-24

  Kajan VIP
Härlig känsla beskriven här, mer bastu till folket : )
2021-02-24

  ULJO
Bastu är fint för dem som tycker om det. Rulla runt i snö efteråt.
2021-02-24

  Nanna X
Härligt beskrivet minne med fina detaljer: de fastfrusna fiskarna, chokladen, foliepaketen, isvaken. Jag gillar att bada bastu (måttligt länge) men föredrar en ljummen dusch efter i stället för isvak och kall stugvägg. Men så är jag ju från södra Sverige, där är vi lite mesiga.
2021-02-24

    Lena Staaf VIP
Låter härligt men jag har svårt att tåla värmen i bastun.
2021-02-23

  Maria Sundelin VIP
Jag kan inte basta utan att få migrän
2021-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP