Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Giraffen

Du frågar mig vart jag skulle vilja resa -
resa från uppgivenhet och allt tillfälligt
till ett varmt hav och en stor stil.

Välvilja på en silversked och utan att stressa.
Jaga bort myggen från fönstret och göra så gott man kan och svälja finstämdhet med högburenhet.

Kanske är det så att silvermolnet är lövet som skyler att mystiken finns där ändå i allt runt omkring.

Sant är att någon skickade den, presenten,
en matkasse med fransk text på:
je suis dans la commerce voilà
och jag skulle betala portot på 30 kr.
Tack, tänkte jag, men det var kanske ett skämt,
intill mystik går komiken för sig på torg.

En tofs myggornas surr och alla går kors och tvärs genom handeln, dufsar till myggen och handlar grönsaker. Det är juni och värmen är än så länge behaglig tills man sväljer solhettan.

En giraff skrattar stort i den lilla staden.
Mais non, il pleure dans son cœur, elle est mignonne ! (Men nej, det regnar i hans hjärta, hon är söt!)




Fri vers av frun
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-02-23 22:21



Bookmark and Share


    frun
Det är ett sätt att lära sig franska på.
Jag har beställt Les Fleurs du mal för att lära mig fler franska ord.
2021-02-28

  lodjuret/seglare VIP
Texten är läst och lagd till en läsares erfarenheter av lästa texter. Franskan är dock mest känd för att ha smör och ost på sig i detta land.
2021-02-28
  > Nästa text
< Föregående

frun