Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samma dignitet ("What are friends for?!")

Efter morgonens avskitning
den 24:e februari 2021,
vrider jag på tvättställets kran,
men upptäcker en panikartad rörelse
längst ner;
en husfluga
kommen till liv
i ett hus mitt i en värld
av gigantiska snödrivor

Jag uppfattar, utan att reflektera,
ett liv
av samma dignitet som Gunwald Katts
eller mitt eget,
i ett hus
som för flugan är ett Aniaraskepp
genom dödens vita oändlighet,
stänger fort av vattnet
och bjuder Musca domestica mitt pekfinger,
som omedelbart äntras

Väl uppe
ur den vita fångstgropen
av sanitetsporslin
tar den till vingarna
och surrar ut
mot en obestämd plats
i livet

”What are friends for?!”

Jag vrider ånyo på vattnet
och tvager mig noggrant som avsett




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2021-02-24 09:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP