Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

plattan

du står vid sergels torg
med din resväska bredvid dig

duvorna lyfter mot
den av dimman gömda himlen

regnet faller inne på tc

en katarsis skapad av freud
och aristoteles som nyss
kom med tricken från orten

immanuel kant står utanför
kulturhuset och drar alla
över en kam

när han upptäcker dig ropar han
att du är oförnuftig,
det tar du som en komplimang

en snuthäck glider förbi,
söker meningen med livet

du önskar lycka till

en konteramiral
klädd i sjömanskostym
sitter på en bänk och
driver med sig själv

på andra sidan fontänen
står någon på en byggnadsställning
och bankar

du förmodar
att han är bankanställd

tegnell cyklar förbi
i tomma intet,
han bär gasmask,
för säkerhets skull

bakom glaset i galleri 5
står birgit nilssons ande
och mimar till mona tumba slim club
av ebba grön

pimme smyger upp bakom henne
och biter lätt i hennes axel
och väser "tyst för fan"

birgits ande påpekar att hon redan var tyst,
hon mimade ju bara

robert zimmerman kommer flygande
på en brinnande paj, han ber dig
om några elvakronorsmynt

du frågar om han har swish,
han skakar på huvudet och
svävar vidare






Fri vers av Herr Farbror VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-24 13:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Farbror
Herr Farbror VIP