Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Att kramas så att något händer


I dessa pandemins tidevarv var det sällsynt med all mänsklig kontakt, insåg herr Johansson. Någon kram hade han inte fått på på snart 1 1/2 år. Nuförtiden hade alla människor i sinnet uttrycket "håll avstånd". Dessa två ord upprepades så ofta, flera gånger om dagen, för han var en hängiven TV-tittare och till och med (i synnerhet) statsministern sa just detta: "tänk på att hålla avståndet!"

Hur skulle det gå med känslolivet under sådana omständigheter? Detta land där han levde, i Sverige, var nästan hela befolkningen ytterst lydig statsmakterna. Och kylan bredde ut sig i folket - även om det inte var smällkallt utomhus. "Vad gör man då?" tänkte herr Johansson, om man vill uppleva närhet. Att börja krama - så där spontant - som ofta hände på dansgolvet - var idag helt omöjligt. Alla danssalonger hade fått stänga igen. Hur ska man dansa om man samtidigt ska hålla avstånd - och inte få vara mer än ett visst antal i ett rum, samtidigt. Just nu var detta omöjligt.

Det var då - delvis inspirerad av den italienska författarinnan Gagliano - som herr Johansson tänkte vidareutveckla uttrycket "trädkramare". Från ett visst TV-program han sett så hade kineserna utforskat detta fenomen och blivit näst intill euforiska efter att ha kramat ett antal tallar och granar. Tydligen hade träden gillat denna mänskliga uppvaktning och bjudit besökaren, tillika kramaren, på esoteriska oljor av finaste slag. 

Alldeles utanför lägenheten där herr Johansson bodde - där växte det ett antal tallar, riktigt vackra exemplar. Han hade sneglat på dem då och då - och så en tidig morgon, klockan 04.45, hälsade han på dessa träd, dessa tallar. Och när alla runtikring sov sin goda morgonsömn gav han varje träd en riktig BJÖRNKRAM och fick ett riktigt rus av tallbarsolja. Tallarna ville väl tala om att de också uppskattade hans tilltag och visade på tallars sätt att en kram är underbart att få - även om man råkade vara ett träd.
Övriga genrer (Satir) av Bengt Malmsten VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-24 22:09Bookmark and Share


  Lena Staaf VIP
Träd kan vara oväntat sinnliga.
2021-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP