Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stumfilmade fregattfåglar

Den jag påminner mig
rör sig
i ett orytmiskt ad hoc
i horisontens bleka skimmer,
som en husfluga
planlöst irrande
högt upp på väggen
i ett sommarrum

Den jag påminner mig
är bortträngd
i glödande förnimmelser
genom nervbanornas skimrande
kraftnät

Den jag påminner mig
sysslar med annat;
sånt som var betydelsefullt
när kroppen var sval
och tanken cool,
som uttryck
för en smidig transmission
av fullföljda avsikter

Nu står törsten torr
och sprucken
vid värktabletternas glansiga respit

Den jag påminner mig
försvinner
längre in
i dagböckernas malström
av virvlande flagor,
var och en ett blickställe
ur den påminde;
tillhopa den påmindes tidsanda,
nu dallrande
i ett svagt svinn,
förrunnet
i uppgivna utandningar,
flockande
som stumfilmade fregattfåglar
över väldiga Moby Dickvidder, välvande




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2021-02-25 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP