Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Må som en Prins

Att vara arg gör mig så gott
Ser det inte som ett brott.

Ty när jag ilskan ur mig fått
har jag aldrig bättre mått.

Med explosion följer ett lugn
som novation i en smältugn.

Att skrika högt är underbart,
ty lättnad sker omedelbart.

Det krävs ett riktigt raseri
för att få känna harmoni.

Den vet man inte vad den är
om man skyler det som tär.

Då blir man en tryckkokare
men inte ett dugg klokare.

Att känna ett blint raseri
och ge det utlopp i ett skri,

är den bästa bot som finns.
Sedan mår man som en prins.

Att se i rött och stå för det
är oslagbart, tro mig jag vet!

Då kapslas känslor inte in.
Man får ett tåligare skinn.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-25 14:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP