Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himmelsfärd



När
detta vårt slut
benas ut
som fiskben -

inget kvar
där köttet var,

fången barnslig och fri
genom gallret mot höjden
sig svingar

tillfälligt resklädd
i rödhakens fjädrar
och vingar.









Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-02-25 15:16



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Jag skulle ha strukit "i rödhakens fjädrar
och vingar", för att "tillfälligt resklädd" har en rejäl punch.
2021-12-20

  Solweig Jansson VIP
Underbar text ! Instämmer i lovorden nedan ! Bokmärker !
2021-03-13

  Kiffe
otroligt fint beskrivet om livets slut och om möjlig fortsättning i rödhakens fjädrar.
En favorit dikt har sett sin dag i mig
2021-03-05

  Sommarnattsljus
Jättefin liten text med (för mig) överraskande både bildspråk och rytm. Vid omläsning några gånger blev dikten helt oemotståndligt underbar! :)
2021-03-01

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker beskrivning av en
så småningom stundande
himmelsfärd. Tyvärr kan jag
inte dela din tro om denna.
2021-02-28

  Stanley Rydell
Tycker om de två bilderna fiskben och fjädrar som stark symbol för slutet som livets avklädning (och bokslut) samt röda fjädrar som uppbrott mot något större och vidare.
Vackert, insiktsfullt och trösterikt!
2021-02-25

  Minkki VIP
"tillfälligt resklädd" - vilken härlig tanke! En gång,
och alla ska vi en gång,
och ändå är det en gåta

så reagerade jag som textens läsare
2021-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP