Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

molnigheten svårbedömd

vi dansar extatiskt
under den svårbedömda skyn

de kungliga krokodilerna
rider på vita svanar
som naturligtvis gråter krokodiltårar

vi dansar oss ut ur livmodern

beger oss till highway 61

möter en vän till greta,
minns inte om det var garbo
eller thunberg

han säger:
också en kung kan vilja
rocka röven av sig

sedan spelar han blockflöjt,
det låter som marseljäsen

vi skickar en recension till
dagens nyheter

flöjtisten blir kränkt över att vi
inte också skriver till
nattens nyheter

vi konstaterar att vi saknar
mälarhöjden och fortsätter
vår färd

en vit ko i brandmansuniform
sitter i ett träd vid vägkanten
och liftar

vi låtsas att vi inte har någon
segelbåt, även om det kanske
kan förefalla spegelvänt

i bilradion påstår en dietist
att hon egentligen är turist

vi byter kanal till göta kanal

henry ford rider förbi oss
på en löddrig mustang,
bakom honom i sadeln
sitter en modell som dricker te

på en skev mjölkpall
står olof palme
och tar en pris snus
ur en gyllene dosa

vi kör om en bonde
i en lada

han tutar ilsket,
det låter som marseljäsen

och sedan skriver jag en dikt,
den heter "molnigheten svårbedömd"




Fri vers av Herr Farbror VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-25 21:09



Bookmark and Share


  wiria77
finurlig
rolig text
fick mig att le
2021-02-26

  lodjuret/seglare VIP
Kulskrivet, en lada kan förstås vara en bil i en lada intill ett uthus, men vad är väl då inomhus?
2021-02-26

  Nanna X
Jag log mig igenom texten. Kände mig som ett glatt överraskat uppsprickande molntäcke.
2021-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Herr Farbror
Herr Farbror VIP