Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömresenärer

Dissekera speldosans maskineri
ett snitt längs ballerinans stearinhud
dräkten av tyll och täckvingar,
en fjärilsnål i hennes bröst

och följet stiger ur tapetens skuggor
tolv svartklädda ryttare i miniatyr
på jordlöparnas stadiga ryggar
anländer med sina gåvor

ett stycke tyg klippt ur natten
en näsduk av fjärilsröda blad
en synål av tistelmärg;
allt är drivved ur drömmar

och med ögonen dolda i multnande sömn
broderar de himlen med en tråd av ditt hår
kvällssolen blåses ut av vinden
dunklas och försvinner




Fri vers av Grävling
Läst 256 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-02-25 22:04



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Läste trots känsla av håglöshet, eller kanske just därför
2021-02-26

  Nanna X
Texten väcker min lust att brodera : )
2021-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling