Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad

Vad ska jag göra med ditt skrivbord
det har stått där i många år nu,
ett hem för krukväxter har det blivit
och vattenskadat och dant,
det rinner ju över ibland, det kan inte hjälpas,
när man inte skärper sig
och tankarna far iväg, eller om de bara stannar,
jag har ändå lyckats hålla dem vid liv
i alla år, eller var det igår, jag drar ut en låda
en god doft av trä som fått vara i fred,
en rostig morakniv. Men ännu vass.
Några enstaka ord hann ut på papper. Pottekulor.
Slängas ska det väl nu, jag ska ju flytta,
men inte så långt. Allt ska göras om,
det är ju vad dom tror, och sen är vi tillbaka,
tänker jag.









Prosa av Gunwale VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-02-25 23:40



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Vilken skön berättelse. Du kan skriva prosa. Men det vet vi ju. Jag känner doften av trä när du drar ut en låda. Saker och ting man har där, ibland hittar man nåt vykort man sätter sig och läser, saker man glömt bort. I texten sägs att "allt ska göras om" "det är vad dom tror och sen är vi tillbaka..." Renovering, tänker jag. Hoppas allt går bra!!
2021-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP