Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakvänt?

Min man har gått ned
med ålderns rätt
har han fått mindre energi
mindre aptit
smala ben
och liten stjärt

jag saknar
känslan i handen
av hans bak
och synen när han går
förbi
i korta shorts!

men han själv säger sorglöst
att det viktigaste är hans själ
och jag kramar om honom
och förstår att han har rätt

att han känner sig stark, igen
och är klar i huvudet är värt
mycket mer än en snygg och fast stjärt!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-02-25 22:57



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Trevlig rytm till din dikt som är i högstagrad sann. Krama guben din!
2021-03-18

  Lars Hedlin
Livs full och livfull!
2021-03-02

  lila fjäderblomman VIP
Haha... vad är väl en attraktiv stjärt i förhållande till en attraktiv själ! - nada!
;)
2021-02-26

    Lena Staaf VIP
Både humoristiskt och sorgset skrivet om ålderns förändringar av kroppen. Men hivudet och sinnelaget är viktigast.
2021-02-26

  Kungskobran VIP
Bättre åldras nerifrån och upp än uppifrån och ner
2021-02-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att förbise yttre åldersförändringar och glädjas över att det inre är ålderslöst!
2021-02-26

  ULJO
Tiden för med sig förändringar. Men kom ihåg. Vackerheten sitter på insidan.
2021-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP