Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Natur

Skymning över bergen
fjällsjön nedanför
ett stjärnklart vatten
en nyfångad forell
vid strandens gräs
är naturen vacker
behagligt för själen
en målad akvarell

Skymning över ängen
kvällsdagg i gräset
blommorna sluter sig
till vila för natten
solen har strålat
mest hela dagen
kaninen i sin håla
längtar efter vatten

Skymning över havet
orange solnedgång
utöver horisonten
hörs måsarna skrika
i sanden är skrivet
ett sött kärleksbrev
den sjunde vågen
kan själen berika

Skymning över skogen
och mossbeklädda grenar
vinden har lugnat sig
trädstammen står naken
de rödvita hattarna
gör skogsduvan sällskap
medan skogens konung
den enda som är vaken

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 411 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-25 07:12



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Vackert om naturen som idyll.
Stöd gärna https://www.ocnamibia.org/ som åtgärdar vårt, vår civilisations våld på naturen!
Men bara i den lilla del, Namibia, av vår - den är vår! - natur som inte bara är idyll.

2021-03-25

  Eva Helene VIP
Naturen är läkedom för kropp och själ. Fint!
2021-03-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd naturlyrik från din poetiska penna!
2021-03-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
I naturen få vara
tanken får vila
ändå följa vilt
som kila, rörelse
där, förförelse kär
bara för att få vara
med där... Lyckan här!

2021-03-25

    Lena Staaf VIP
Vacker skymningsbild! "Endast älgen är vaken", lite Rydberg över detta trots vårbild.
2021-03-25

  Öknens Ros VIP
Vackra bilder av vår sköna natur.
2021-03-25

  Feliaxel VIP
Vacker naturskildring
2021-03-25

  Maria Sundelin VIP
Härlig naturskildring
2021-03-25

  Kungskobran VIP
Fin narutskildring
2021-03-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO