Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GUDS NÄRHET

Ingen är närmare, alla är nära,
trots att så många tycks gå långtifrån.
Tvivlare, troende, vackra, vulgära
ryms inom räckhåll för sanningens Son.

Gud är vårt ljus i bekymmer och gamman.
Gud är det mörker som skiljer oss åt.
Fröjden och fruktan de vandrar tillsamman.
Gud är oss nära i glädje och gråt.

Ingen är närmare Gud än den andra.
Gud är oss nära. Som brudgum och brud
må vi med kärlek och omtanke vandra.
Kosmos och kaos är granne med Gud.




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-27 20:18



Bookmark and Share


  MariaEvighet
Gud vill ju vara nära alla, men alla vill inte vara nära honm. Jag vill. Fin text.
2021-02-27

  Göran Gustafsson VIP
VOCATUS ATQUA NON VOCATUS DEUS ADERIT.
CALLED OR NOT CALLED, GOD IS PRESENT
2021-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP