Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hela texten bara kom då jag lyssna på en av mina gfavoritpoddar, Alex och Sigge. jag fick avbryta och bara skriva ner orden. Japp hög igenkänningsfaktor, samma generation 70-talister


Vi gör varandra bättre (vi är 70-talister)

Vi följer samma podd på varsitt håll och minns vår resa
Duon beskriver den värld som vi själva exciterat ifrån dag ett
Och jag antar att det bara kunde gå åt ena eller andra hållet
Jag gjorde revolt trodde jag och insåg att jag förde vidare mina föräldrars hopplösa kamp i ett Palme-land

Vi två gör varandra bättre
Visst minns vi 1980-talet och visst var vi unga strax där efter
Vi gör varandra bättre för vi är barn av vår tid
En och samma saga, ska vi se till att den slutar med at vi lever lyckliga för alltid

Så beslöt vi at det var ett signum för vår generation
Vi vände oss bort då andra kometer svepte över himlavalvet
Vi hade ju redan valt våra stjärna
Oh var vi inte unika, åtminstone en dag på skolgården 1995

Vi två gör varandra bättre
Kan vi vara androgyna när vi båda närmar oss 50
Kanske det var så att det var då, men vi kan fortvarande vara bättre tillsammans
Vi två gör varandra bättre, och välkomna våren, det är fredag kväll

Så skrev vi inte poesi, vi har ett nytt sätt att uttrycka oss på u dag
Dundra fram på snapchat, posera på instagram ogenerat
Småbarnsföräldrar 20 år för sent
Och kom inte och förneka din aktieportfölj så lovar jag att bekänna det vi båda vet vi blir bättre tillsammans

Var det så att vi var den ironiska generation?
Ironiskt jag märkte aldrig av att jag var en del av den generationen
Men jag är säker på att vi gör varandra bättre
Jag vet att vi är bättre tillsammans, 70-talist älskling, vi är så bra tillsammans


Börjar vi inte slå oss till ro, börjar vi inte bli lite för mätta
Kanske har vi börjat få lite makt, vi som stod utanför
Vi som var den generationen som aldrig släpptes in
Står vi inte där nu och pekar ut ritningar och tar oss ton
Härskar vi inte lite ändå?




Fri vers av PPQ
Läst 109 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-26 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ