Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hon brukar kalla honom då vi messar om politik och sociologi och vår oförmåga att hitta den rätta.... och våra usla yrkesval


mannen

Förut skulle vi förstå vår uppväxt, förut skulle man komma över den
Jag lade aldrig någon tid på det alls
Nu känns det som man får börja kämpa för att få överleva
Man får kämpa för att klamra sig fast, ät rätt och ut och motionera

Och vackra du naken i min dröm först med intensivare hjärtrytm sen med svullnad
Hela du växer medan jag slukar mig mätt
Din mage, dina bröst utan pixlar i min dröm
Vad gör ni i kväll du och mannan

För evigheter sen lade jag allt krut på att vara så vild som jag bara kunde
Nu kan jag öra vad som helst för att bara få ha det lugnt och stilla
Ambitionen tycks vara ständigt lugn och ro
Och jag drömmer om att träffa en kvinna, fast jag vill inte anstränga mig alls


Vi pratar, vi närmar oss varandra varje gång han ä borta för evigt, åtminstone en månad
Vi närmar oss varje gång som du funderar på att lämna honom
Och jag kan inte låta bli att tro att vi fungerar, åtminstone på ett kroppsligt plan
Och jag anar att du har en märkare och en vildare sida, har du blottat de sidorna för mannen?

Förr ville jag bara slåss mot systemet och mot de som jag tyckte bestämde
Allt var ett kaos och jag identifierade mig som en krigare, som en rebell
Nu vill jag bara framåt, inta en plats i den sfär som jag rör mig i
Och jag som trodde på astrologi, nu tror jag mer på börsanalytiker, sorgligt

Ditt vilda blonda hår ditt solbrända ansikte, en dag i juni då vi svettar oss fram i solen
Du säger att du svurit på att bekämpa högermän som mig, jag tror dig
Varför ser du på mig så där, när du alltid hävdat att jag inte alls är din typ
Jag undrar vad för sorts typ han är, den där mannen

Förr var jag en kandidat för att äta lyckopiller, antidepressivt utan att jag någonsin gjorde det
I dag är det ett faktum att jag äter blodtrycksmedicin och medicin mot blodfetter
Och jag lagar mat men fömår mig inte att hinna städ
Och då disney plus kom såg jag det som en gåva av gudarna, en livboj






Fri vers av PPQ
Läst 117 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-26 17:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ