Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Februariregn

Regnet det som faller i februari 

När temperaturen går från minus till plus

Det droppar inte bara från en grå himmel

Utan lika ofta kommer det ifrån 

Smältande snökanter på hustaken

Eller sylvassa istappar i gathörnen

 

Så ett februariregn 

Är inte bara vanligt regn

Utan även naturens sätt att berätta 

Mörkret och kylan försvinner 

Även denna vinter har ett slut

 

Och i samma takt som solen

Börjar visa sina strålar igen

Så kommer kylan i våra sinnen 

Att åter ge livet en chans 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-01 07:00



Bookmark and Share


  wiria77
efter mörker
kommer ljus
vi längtar
efter solens
värmande strålar
2021-03-01

  ULJO
Februari steget in mot våren.

Fint skrivet
2021-03-01

  Marita Ohlquist VIP
Efter vinterns mörker och kyla, längtar vi efter vårens ljus och värme!
2021-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP