Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(bör läsas högt, med överdriven emfas!)


Vox håle i sin Vauxhall


Vox håle hugger stymp
i kompostitionerna,
tvingar vesper,
väller klock i göt och vals,
kastar vex och kav
i centris och perif,
kavar kon i utlås,
ljuder bang,
shut and sealed,
springer sport, viner väld,
rasslar räl, väter vått,
hämlar städ, äskar moln

Vox håle håller hiss,
fradgar tugg, målar strid,
brinner träd, yxar höft
över huvud rull och hals,
stenar kull, kattors drul,
vredgar vrål,
vaxar väle, sjunger spik,
spakar spank,
spinkar spjärn, tvinnar törn,
lovar runt, hagar häst

Hålevoxen brister ut,
tar och tör, skottar för,
skapar möd, sjuder bög,
sintrar snut, målar ut,
vädrar pärs, pekar ko,
petrifierar cineast,
löper stort,
byagunna och bygone,
salig, mör i byalund

Vox håle ångstlad i förtörn,
vänder biciclette i Jörn
triplar ton, tarvar tåt,
kablar ut, kopplar in,
slaskar upp, sliter prut,
bangar ur, brukar våld
spänner yt, väller väld,
lagar fys, fryser ut

Ja, Vox håle dänger slut,
Vox håle i sin Vauxhall ut




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2021-02-27 11:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP