Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Charli

Charli


Vissa säger att du bara är en hund
med din näsa, din svans, dina tassar och din mjuka kappa
Men dina ögon visar ibland ovillkorlig kärlek
- även om de också innehåller et vild rovdjur -
som gör dig väldigt speciell och viktig i mitt liv
när du ofta kommer till mig att sitta på knäna och slicka mitt öra
innan det är dags för oss att börja vår dagliga promenad
genom gatorna i min stad med många bilar, människor och skyskrapor
tills vi njuter av tystnaden i fälten och i skogen
och båda känna en slags enhet mellan man, djur och natur
medan bladens färger ändras i ljuset av solens strålar
och några harar och en grupp hjort går ned till en flod
innan de anländer till en förtjockning for och äta av växterna och gräset
medan en ekorre hoppar från träd till topp för att få sin nästa måltid
där vi båda vet att vi kan få fiender
När en grupp rävar kommer bakom några gröna ormbunkar
Så du är omedelbart vakten och redo att jaga bort dem om det behövs
men de är inte längre en fara för oss
så vi fortsätter längs vägen till havet och tillbaka till huset där vi bor
medan det blir mörkt när jag öppnar ytterdörren
innan vi fortsätter in i vardagsrummet
så du kan njuta av att leka med dina leksaker och jag kan läsa en tidning
tills det är dags för mig att gå ut i köket och göra vår favoritmat
mens du får i din skål och jag på min tallrik
medan vi båda är tacksamma för att dela en annan dag
da vi sitter trött tillsammans i soffan
och lyssna på ljudet av vissa människor på en närliggande torg







Prosa av Klaus Peter Jensen
Läst 184 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-02-27 15:48



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fin skildring av ett liv med en hund, mycket rörande
2021-02-27

    Lena Staaf VIP
Fin skildring av den innerliga känsla som finns mellan människa och hund.
2021-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Klaus Peter Jensen
Klaus Peter Jensen