Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


pappa


Ännamoss


Så många ord
det fanns omkring mig
i barndomens värld

ÄNNAMOSS
var ett av dom

Insatt i sin mening kunde det låta såhär:

Måste du ÄNNAMOSS (tvunget)
göra detta just nu?
Nu ska jag ÄNNAMOSS (verkligen) visa dom...
Det skulle bli sol - ÄNNAMOSS (ändå) regnar det!

Att jag minns detta mossiga ord
måste ju betyda att jag har hört det
ett antal gånger

Ännamoss Ännamoss
ett ord för oss

ett ord till trots

Låter som mossa
i det vill jag frossa

och minnas min pappa förstås




Fri vers (Fri form) av stormengudrun VIP
Läst 189 gånger
Publicerad 2021-02-27 23:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det var och är likadant i Östergötland.
"Fingern"
"Spisel"
"En paket"
"Ett apelsin"
"Tydlig" (betydde "rolig")
"Han/hon är så dan" (t ex hängiven)

M fl.

Min far kom från Boxholm. Inte allt för långt från Jönköping.

Minns min jag med.
2021-02-28
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP