Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Kärlek, kärlek, smälek...


Med flaggan på halv stång

 


Yxan, skogen, skaren… valmöjligheterna är många, för många. I bästa fall skall de sträcka sig till två; vi är inte konstruerade för att bemästra att välja bland för många alternativ. Kniv eller kuk, svårare än så behöver det inte vara. Men det är det, ty Han vill annat, och då är det bara att foga sig; räta på ryggen, kamma till luggen, strama upp skjortan, rätta till smajlet och tvinga det påklistrade leendet att nå de ögon som sett alldeles för mycket.

 
 

Vi kunde ha sprungit, hasat oss fram, dräpt strimman av sol och förnekat dagen… men icke. Kanske i diktens och sagans land, där Han inte regerar. Aska, betong, sot, avgaser, och humanspillning i Ed Hardy-hoodies med pimpade mobiler som kräks ut Justin Bieber-låtar… Innekrogar med härsken sushi på nakna öststatsbrudar – ätande av feta direktörer, med än fetare portmonnäer… det är ingen idé att käfta och tjata, Han vet hur man mördar genom tristess och stress; garvade metoder, ;skurna i en torr hjärnbark som vet bättre än att knuffa ut någon på spåret, eller fylla nålen och skjuta upp, alternativt tömma pillerburken och pavan… ”Jävla dramaqueers!” -  fnyser Han.

 

 

När i går blir i morgon och grönt blir grått skall vi bära damoklessvärdet med samma stolthet som den otrogne mannen som just blivit påkommen av hustrun, när han idkat älskog i äktenskapssängen med sin älskarinna… Samma urkraft som det övergivna spädbarn som jämrar sig över den frånvarande moder som aldrig bad om att finna sig i grossess, och hellre diar den där förtrollande glaspipan än själv låter sig få utsugna hängpattar. Inget kan således stoppa oss… Nästan inget, bara Han.

 

 
Fotfolkets dröm, att inte märkas, att inte tilltalas, att vara det tysta drevet i det stora kugghjulet där Han bestämmer… Gud förbjude att höja rösten… Höj insatsen! Sälj allt! Satsa allt på Svart! Rikta bannbullan mot drömvärlden – Tysk Roulett: 1 på 6 att du överlever! Det blir hursomhelst revolvern som avgör, antingen vinner du, eller så tar du kulan för pannan… win-win, med andra ord.

 
 

Lungmos, sylta, barkbröd. Vi tultar i väg, köldskadade teckningar av falska årstider, som Han skissat upp, bländar vår dimsyn… det är dagen då allting hände. Det var dagen då inget blev av - flera gånger om... Vi nådde slutligen Vredens Lustgård, med snaran i vår hand… Trädets äpple var rödare än rött, inbjudande, frestande och nästintill oemotståndligt – precis som den stabila trädgren det hängde på var. Äntligen hade vi bara två val.
Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-28 00:29Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Oj det var mycket, jag fick läsa flera gånger för att suga i mig allt.
Ett fantastiskt epos om livets skiftande öde
2021-03-08

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Rysk roulette ....
2021-03-02

  Lena Staaf VIP
Härligt fantasifyllt myllrande text där jag tolkar Han som en gud som försöker styra oss men på alldeles fel sätt. Han misslyckas hela tiden eller kanske lyckas han om han är en slags masochist som älskar att lida.
2021-02-28

  Syrran77 VIP
Wow! Önskar jag hade något vettigt att skriva, men denna texten knockar mig och jag fastnar i bilder av valmöjligheter, hopplöshet och framtidstro bland trädens grenar och måste meditera över vem Han är.
Tack!!
2021-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP