Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärleken är störst av allt - Kärleken förutan blir allt annat såväl tämligen innehållslöst som meningslöst i längden ...


Jag älskar också mina verkliga vänner ...

... liksom mina älskade barn
och en del andra som jag
på olika plan
och
utifrån andra sätt och vis
i mitt verkliga liv känner ...

De har alla en självklar
plats i mitt liv
och deras
närvaro och existens
förutan
mitt liv vore så 
innerligt mycket fattigare
och tillika meningslöst för mig

Men!
och det är ett stort Men ...

Det finns bara en
som är den jag söker
i mitt liv finna
vilken är den rätta kvinnan
som är ämnad för mig

Hon som får mig känna
att hon är den enda
i universum
som verkligen kan ge
allt det jag söker finna
och som jag så innnerligt behöver
varje dag och natt
resten av mitt liv

Den kvinna som just därför
är den sista kvinnan i mitt liv
vars själ och hjärta jag vill vinna

för all framtid 
och även bortom detta liv

Det är henne jag vill älska
och vill bli älskad av
gränslöst
hämningslöst
på alla tänkbara och otänkbara
sätt och vis

Jag är värd att henne få finna
men hon är också värd att få finna mig

Att vi för varandra är
livets absolut högsta och första-pris!

Ty tillsammans
är vi de enda rätta för varandra
för att på livets fortsatt väg
mot framtiden lyckliga få vandra ...

Det är vad jag vill
för min egen skull
men också det jag vill skänka
mina älskade barn
och
alla de vänner och andra jag känner
vilka jag älskar, behöver och håller av

Ty jag vet att de alla önskar
att få se mig riktigt lycklig i mitt liv

precis så som jag vill att också de
ska få avnjuta livets lycka och glädjeämnen
i sin tillvaro i sina egna liv och framtidsperspektiv ...

 

 

 

 

 

____________________________

Publicerad här tidigare i augusti 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-02-28 03:55



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Frågan är om man vet vilka som är ens verkliga vänner, det får man bara reda på vid en kris
2021-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP