Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale


NONCHALERA

 

när jag nonchalera

börjar de allt mera

hårdhandskarna ta

det känns aldrig bra

 

de röjer går bärsärk

av det hela huvudvärk

i inkorgen där jag märk

fyller de hind likt en särk

 

märkliga haranger av ord

det är det sjukaste på jord

sitt krås de får där smort

nonchalera är som förgjort

 

inget hjälper ska ni där veta

om du heter Maria eller Greta 

alltid vill de orättfärdigt peta

tar till alla metoder för att reta

 

klart jag skiter blankt i deras dåd

när det enda de gör är fyller förråd

klart jag skiter blankt i alla goda råd

för dessa mobbare ger oss ingen nåd

 

vilket råd du än mig i vardan om ge

det hjälper inte när dessa är på sne

inget hjälper ej ens om ditt råd jag be

de har bara bestämt sig för att vara le

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-02-28 10:54



Bookmark and Share


  ULJO
Här har du som skribent tagit i ordentligt. Bra
2021-03-02

  Blomma-Stjärna VIP
Helt rättmätig
och bra gestaltad
- i både bild och text -
sorg och ilska
över oönskade påhopp
och kränkande
meddelanden
2021-03-01

  Susen VIP
Stark text
2021-03-01

  angela Täubert fd Jansson VIP
Även solen har sina fläckar.
2021-02-28

    Lena Staaf VIP
Bild och text som signalerar sorg och ilska.
2021-02-28

  Minkki VIP
dramatisk illustration till en dramatisk text
2021-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP