Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natthärbärge

Marken ännu frusen
isskärvor skörskimrar i gräset

morgonsolen leker
bland guldlöven

den gamle går med
mödosamma steg
bärande sina kassar

en ryggsäck som tynger

vandrande från den
tegelröda ruinen
kanske hans natthärbärge

medan vi andra sovit
i våra varma bäddar

inte alla förunnat
i denna värld




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-28 11:06



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att morgonsolen skiner över skilda världar!
2021-03-01

  BenGust VIP
Utomordentligt viktigt ämne du berör.
En bostadsmarknad värd namnet ska väl ha tak över huvet även för de mindre bemedlade.
2021-02-28

  Larz Gustafsson VIP
Sådan är kapitalismen.

Sedan vet vi, att en del av dessa uteliggare också har sig själva att skylla.

"Lyxfällan" fanns inte då...
2021-02-28

  PPQ
så viktig text, och en skildring av verkligheten som åtminstone jag önskar inte funnits bra text
2021-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP