Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ljusning vid horisonten...

Jag är inte alls den idag
som jag var igår
inte bara nyheter i etern mig når
för överallt omkring mig
förändringar hela tiden pågår...

Min mobil som jag fick som ny förra året
hade ALLT hänger nu på sista håret
ommöbleringar som gjorts inom
branschen nu, talar om för mej
jag bör byta upp mej, hänga med,
skaffa en ny bättre grej...

Jag gav bort alla mina grammofonskivor
de var ju inget alls bra att ha, CD skulle
det i fortsättningen va´... .. .

Sen något år tillbaka är grammofonskivorna
tillbaka de ger bättre ljud än vad CD gör...
Man tror ju inte att man helt rätt hör...
Det som innan var värdelöst och dött
blev nu helt plötsligt som bäst
togs glatt emot
som återfött!

Ull som i många år eldats upp tonvis tas
nu till vara, den har till och med slagit ut
det konstgjorda garnet akryl...

Jag har ju i många år skrivit texter
för hand... Mycket bläck har gått åt...
Det fanns bläck i plast patroner...
Jag köpte några, och när innehållet där
tog slut köpte jag bläck fyllde på det i de
tomma patronerna... Plast patronerna
fungerar än... Inget att SLÄNGA... Ännu...

Men jag får då och då en FUL KÄNGA!
För en del är ju så jättebra att
till sin fördel på orden snabbt SVÄNGA:

De skrattar högt åt mig och säger,
så lite gör väl ingen nytta alls
men jag säger, om fler tänkte
tänker på att återanvända
istället för att SLÄNGA
kan ju bättre saker både för oss
och för naturen hända...

SKRÄPA NER DÄR ÄR JU ATT
BÅDE DEN OCH SKAPAREN SKÄNDA!















Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-02-28 11:09



Bookmark and Share


  ULJO
Jag tror att det går en trend just nu att ta vara på återanvända. och som du säger. Vinylskivan är klart mycket bättre.

2021-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt