Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stugan

 

 

den röda stugan

med vita knutar

just där vägen slutar

bor han och frugan

 

drömmen den blev sann

på landet de ville bo

i tillvarons lugn och ro

här de lyckan fann

 

liten trädgårdstäppa till

äppel- och körsbärsträd

spetsgardin i fönster klädd

i rabatt grönsak och dill

 

vedspis värmer gott

kaffet hett och värmande

i bersån de två svärmande

fram kryper en igelkott

 

de har allt de kan önska

liten stuga med täppa 

den vill de inte släppa 

underbar ljuvlig grönska

 

höstens och vinterns väder

är en del av livets villkor

men sommarens blommor

ej kräver varma kläder

 

lyckliga de alltid är

glada tankar växer där

fastän liten lott

de alltid har det gott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 498 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-03-02 10:25



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Tjusig text om att vara nöjd med det man har. Galant!
2021-03-03

  Roland Holm VIP
Färgrikt, i all sin enkelhet.
2021-03-03

  Feliaxel VIP
Att vara nöjd med det lilla är nog klokt
2021-03-03

  wiria77
en dröm många delar
så härligt
lugnt
fridfullt det låter

2021-03-02

    Lena Staaf VIP
Många drömmer om detta och tänker att det kommer att vara lika mysigt året om...
2021-03-02

  ULJO
Lite som en idyll du målar upp.
2021-03-02

  Kajan VIP
Ödmjukhet är vägen till lycka, en livets hemlighet så fint beskriven här.
2021-03-02

  Kungskobran VIP
Ett liv som är gott
är livets bästa lott
2021-03-02

  AiA Maria den fria

I enkelhet
o tacksamhet
bor livets överflöd
i glädjerikets frihet

Tack!
2021-03-02

  Sparvögat VIP
Du sprider kärlekens enkla lycka med dina ord...
2021-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP