Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våldet

Trilska och ilska
det kokar över
nu är det sans han behöver
men var finns det sans och balans
någonstans?
*
Vad är det som gör
att han klipper till
fast han egentligen inte vill?
Varför går han inte bara därifrån
när han drabbas av hån?
*
Är det för att han förut
känt sig trängd
och inte hittat ut?
För att någon som var starkare än han
har slagit till honom ibland?
*
Eller är det för att han vill ha makt
att bygga upp sin position
i lite snabbare takt
och därför söker konfrontation?
*
Våld är pockande och lockande
och utövas varje dag
men varje utdelat slag
är att anse som ett nederlag.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-03-01 16:20



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Kloka ord - härlig rytm - fina rim !
2021-03-11

  Kungskobran VIP
Våld och krig
är värt ett kapitel för sig
har följt mänskligheten i alla tider
människan ömkar sig och lider
det verkar aldrig ta slut
är detta verkligen vårt sista attribut

2021-03-08

  Gunnar Hilén VIP
Bra text som håller. Blandar inte ihop våld med krig som är helt nödvändigt ibland.
2021-03-08

  Lottie Ålhed VIP
Reflekterande ord och funderingar kring ett aktuellt ämne. Våld som föder våld som föder våld..
2021-03-03

  Öknens Ros VIP
I en trängd situation kan man själv mer eller mindre tvingas ta till våld själv för att freda sig. Att utöva våld för att få makt över andra är helt förkastligt, dock när stora folkmassor protesterar över orättvisa förekommer ofta våld från båda sidor.
2021-03-02

  Sparvögat VIP
Av klokhet förmedlar du orden...
2021-03-01

  Blomma-Stjärna VIP
Bra förståelse och bra skriftat om vardags våld - mekanismer - obehag - nederlag - och förutom att anses farlig, kanske hamna i häkte kan följder för våldsverkare vara att bli livstids hatade och/eller gruvligt hämnade!
2021-03-01

  Marita Ohlquist VIP
Oavsett bakomliggande orsaker så är våldsamma handlingar helt förkastliga!
2021-03-01

  Niliboy
Våld är det dummaste som finns, se bara alla krig vad folket få lida! Vi ska vara glada att vi haft fred i 200 år!
2021-03-01

  Kajan VIP
Många kloka reflexioner bygger denna skickligt utformade dikt; och jag tar med mig några nya tankar.
2021-03-01

  Susen VIP
Att slå sig fram i livet bokstavligen! Rim av rang! Våld skapar mer våld. Viktigt ämne
2021-03-01

  ULJO
Våld föder bara mer våld och mera hat. Bra ämne detta för en dikt.
2021-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP