Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
MOTSTÅND I ATMOSFÄREN


Utsikt från ett fönster

 

Här i ditt rum med utsikt över taken
Är atmosfären berusande som utsikt vin
Och på din säng så ligger Amor naken
Vår dröm om kärleken blir ljuv musik
Den blir till sommar i en skärgårdsvik
Där skrattar måsarna i takt med tiden
Och viken ligger blank som siden

Du sover lätt och ler i drömmen
Till toner från din mjuka Amorin
Och svanorna och änderna i strömmen
De putsar fjädrarna, när Vaxholmsbåten lägger till
När morgonsolen spelar mot ditt hår
Och på dina läppar Amor kärlek sår

Jag står vid fönstret ditt i morgonsolen
När du i drömmens hamn har seglat in
Och dina kläder hänger här på stolen
Vid fönstret i en vas, står min bukett
Min ljuva, där vi blev till ett
En duva flög förbi ditt fönster
Och poesi på kudden bildar mönster

Av skärgårdsromantik och storstadens berusning
När du klätt dig fin
Och väcker herrarnas förtjusning
Vid havsband och vid kaj
Vid Strandvägen i Maj
När solen spelar mot ditt hår
Och på dina läppat Amor kärlek sår

 




Fri vers av Owe Öst VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2021-03-02 01:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Owe Öst
Owe Öst VIP