Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
förslag


Vem är den rätta ?
Den som får dig att vilja bli
en bättre människa.
Fri vers (Spoken word/Slam) av Gunnar Hilén VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-02 06:27Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Our sex is fine,
but realize when we gaze
at our serious face
that we will not be mine.

2021-03-02

  Lena Staaf VIP
En bra utgångspunkt. Men jag tror att det viktigaste i en relation är ömsesidigheten, att båda har något att ge varandra, att det inte bara är den ena som ger och den andra som tar emot. Då kantrar det förr ellet senare.
2021-03-02

  Coeur de verre
Det är en intressant reflektion på flera sätt, när jag tänker några varv till.

Jag kan tänka på en del relationer som blev (istället för var) helt fel pga att det oftast tar tid att se och uppleva en annan människas olika sidor (ibland även de goda men oftast de dåliga). När en relation pågått under en längre tid så är det oftast för sent att inte bli påverkad negativt när sämre och direkt skadliga sidor blir blottlagda, t ex uppdagade svek, lögner, psykopati, en infantil sida - som man kanske tyckte var charmig initialt när den var bara så där smittsamt barnslig -, men som inte förmår se något ur ett moget ansvarsfullt perspektiv. m fl drag.

Det finns (kanske sällsynta) relationer där liknande mindre smickrande drag hos den ene eller andre får en motsatt rörelse, där man blir medveten om hur detta skadar relationen och därigenom frambringar en förändring som får bägge att växa som personer. Och få båda att bli bättre människor.
2021-03-02

  Gunnar Hilén VIP
Finns inget sånt objektivt kriterium. Man får vara sin egen bedömare och lyssna på omgivningen. Jag för min del VET att vissa människor tar fram det bästa ur mig.
2021-03-02

  alicja lappalainen VIP
vad är ett kriterium för "en bättre människa"?
2021-03-02

  Coeur de verre
Så är det nog. Bra relationer skapar bra människor.

Men jag kan tänka på en del relationer som var helt fel, men som - kanske just på grund av detta - också fick mig att vilja bli en bättre människa. Alternativen så att säga avskräckte för mycket.
2021-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP