Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kvar på kajen


Resa i all hast


Fartyg på redden
Lastat med allt
som tänkas kan

I väntan på kajplats
Och att få lossa
sina främmande varor
från fjärran land

Kaffe och bananer
Och sådant vars namn
vi nästan glömt

Dofter och smaker
som lockar vår fantasi
Bort från vår egen
komfortzon
Till något avlägset land

Dit vi med dofter
och smaker
Kan drömma oss bort
ibland

Och fastän vi blir kvar
på kajen
När skeppet lättat
sin last

Har det skeppet ändå fått
oss
Att resa i all hast

Bara känslan av att få fara
bort från all inskränkt
och smått

Skänker tanken frihet
och gör själen gott




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-02 08:03



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin dikt fylld av längtan. Visst vill vi alla släppa förtöjningarna och resa bort ett tag. Men kan resa i fantasin också. Och i böckers och filmers värld
2021-03-02

  Kungskobran VIP
När jag seglar på havet mot horisonten känner jag en frihet utan gränser, att se den brandgula solen stiga upp ut havet på morgonen är obeskrivbart.

Känner lukterna och smakerna i din dikt


2021-03-02

  Larz Gustafsson VIP
Mina tankar rör sig ofta i den riktningen. Inte minst p g a att vi bor i en hamnstad, nämligen Gävle.
Jag fascineras av äventyret bortom horisonten. Det som Taube skrev om i sina sånger.

"Sakta lägger båten ut från land" (M Wiehe)
2021-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP