Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


Sträck ut din hand

 

Vi lever alla våra liv

men på så många skilda sätt  

men jag tror ändå att kärleken är vägen

om du någon gång till slut vill hitta rätt

 

som en fluga i ett fönster

där vi ständigt yrt irrar omkring

om ditt eget liv har gått i kris

och då du kanske känner just ingenting

 

så man borde älska nuet

vad det än nu dig i livet skänker

kanske är det en vacker vårmorgon

då som nu när hela havets yta vackert blänker

 

man måste förstå det lilla

för att kunna se sina egna brister

se vad alla andras åsikter kan skapa

utan att man den egna helheten då mister 

 

så när du blir allt för retorisk

då kanske du omedvetet någon sviker

för när de tunga orden huggs in i sten

då står du troligen snart där ensam kvar och skriker

 

ja du måste nog förstå dig själv

för att offentligt kunna visa äkta känslor 

det är en oerhört viktig kunskap

men kan ju kanske också skapa nya rädslor

 

så ta nu och säg ett vänligt ord

till någon som någonstans kanske blivit över 

ja ta nu och sträck ut din varma hand

till den som din kärlek bäst behöver

 

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-03-02 09:36



Bookmark and Share


  Niliboy
Så fint du diktar, värme kärlek och omtanke!
2021-05-02

  angela Täubert fd Jansson VIP
Eyy leende ett vänligt ord kan göra någons dag, ja kanske deras liv.
2021-03-02

  AiA Maria den fria


Från hand till hand
hjärta till hjärta
liv i rikedom

Tack!
2021-03-02

    ej medlem längre
Så vackert och berörande!
2021-03-02

  Sparvögat VIP
Dina ord skänker värme och en utsträckt hand...
Att se det vackra i det lilla vid havets strand
2021-03-02

  Öknens Ros VIP
Positiva tankar, positiva ord, att ta till sig.
2021-03-02
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP