Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett bra innehåll är bättre än en perfekt form.


ROSOR OCH SNUS

Om vi skall vara ärliga;
visst skrivs det mycket skit
i diktens form, förfärliga
tirader hit och dit.

Visst osar det i glosorna
av dravel och av dritt
trots alla gyllne dosorna
med dikters utanskrift.

Det går att spotta snusarna
i därför avsedd kopp
och inte låta kusarna
ta över diktens kropp.

Det dåliga i dosorna
är innehållets snus.
Låt oss beskriva rosorna
om än i spruckna krus!


















Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2021-03-02 21:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP