Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om den mänskliga kärlekens villkor.


ATT ÄLSKA NÅGON

Att älska någon kräver mycken möda.
Uppriktig kärlek är en träningssak.
Den växer fram i tidens sakta mak
med tårars sälta över läppar röda.

Om kärlek smakar, skall den också kosta.
Bekymmer, sjukdom, barn, ekonomi
beprövar den i nöd och harmoni.
Den mogna kärleken kan aldrig rosta.

Förälskelsen är lurig, för den lockar
med attraktionens genvägar och drag.
Men erotiken är, om än den pockar,

blott kroppens trånad efter välbehag.
När älskande i livets vardag krockar,
så måste de ha kärleken som lag.











Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-03 15:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP