Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad människor vill

 

 

tala så jag hör dig

säg de ord som jag kan begripa

som talar till mig

jag vill rättvisa skipa

 

inte talar du bara latin

vem talar sådant språk idag

som trollkarl med kanin

ord ur ditt hjärta tag

 

tala  vårdat A och O

så även skriv det rätta

sov i godan ro

orden då blir lätta

 

ord som alla kan förstå

det enkla är det svåra

det är ju så ändå

orden är ju ändock våra

 

att förvalta dem med sans

ge dem näring och tröst

sprid på dessa lite glans

ge dem en vacker röst

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-03-04 09:32



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Det var ord och inga visor.
2021-03-09

    Max Poisé
Tänker oavkortat på den anglofiering som sker med det Svenska språket. En text att ta till sig...thanks!
2021-03-05

  Kungskobran VIP
Ord ord alla dessa ord
Hamlet
2021-03-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Ord ska inte missbrukas, så sant! Rakt och ärligt ska de falla. Bra och tänkvärt skriftat!
2021-03-04

  Sparvögat VIP
I dina ord ser jag viljan att sprida dem med vishetens penna i skönhet...
2021-03-04

    Lena Staaf VIP
Dunkla ord leder ofta till missförstånd och osämja. Därför är det bra att vara noga med orden. Bra skrivet!
2021-03-04

  Kajan VIP
En stark vädjan om att vara ärlig, och visa respekt för de livsviktiga orden upplever jag här; fint beskrivet!
2021-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP