Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lugn och oro

När jag trodde
att jag lyft av mig ryggsäcken
och att det skulle bli lugn och ro
i mitt eget hem
så fanns du ändå där
gläntade på dörrarna
drog ifrån gardinerna
glittrade med ögonen
sökte min blick.
*
Jag hade målat om
med mina egna färger
och hunden var borta
den som du
hade en särskild relation till
nya katter
samma rosor
huset stod upp
på grund av de spikar du slagit i
och jag satt fast
med tapetklister.
*
Alla minnen
hårt sammanpressade
mellan albumens pärmar
barnen BARNEN våra barn
som vi gjort tillsammans
i samförstånd
alltsammans var kanske kärlek
fast jag misströstade
och vi glömde att trösta varandra.





Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2021-03-04 12:01



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Underbar text om framtid och dåtid, förväntningar och minnen - och kärlek - ja vad är det egentligen när det kommer till kritan och praktiken . . .
2021-03-11

  Lottie Ålhed VIP
Allvar och humor i denna fina dikt med rytm.
2021-03-10

  Anya VIP
Stark text om ett förhållande som egentligen är slut men som inte släpper greppet. Vissa saker är tatuerade i själen....tänker jag. Kloka Elisabeth på Poesirum som använt uttrycket.
2021-03-09

  Bodingen VIP
Vissa minnen etsar sig fast, kanske finns där av en anledning?
2021-03-09

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Grattis till kvinnodagen den 8 mars.
2021-03-07

  Blomma-Stjärna VIP
Tycker mycket om din dikt om en kärlek som nötts ned.... - vardagsbrus, sömnbrist, ojämlikhet; anledningarna kan vara många - och mitt i prunkar rosorna och nya katter kommer och går och huset målat i "egna färger" -
2021-03-06

  ULJO
Gillar slutet på denna fina text. Säger så mycket
2021-03-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en relation som inte bar och om minnena som är kvar!
2021-03-05

  Öknens Ros VIP
Minnen och känslor som stannat kvar, sorg över ett liv som satt sina spår.
2021-03-05

  Niliboy
En klurig dikt bara sådär, men lite obegriplig å knepig att fånga!
2021-03-05

    Sefarge VIP
Betänkansvärd Igenkännande skrivelse
I vardagens alla
Fotsteg och måsten
Så lätt att den inre
Relationen som ändå
Finns där lätt glöms bort
I hastigheten. ..?
2021-03-05

  Kajan VIP
Tycker mycket om dikten; tänker på de val vi gör, och hur de kan bli en del av en gemensam historia; inget som bara försvinner. Här blir det tydligt att det inte finns någon väg runt, utan bara igenom och vissa saker fastnar.
2021-03-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Naket och avskalat om kärlek som kanske fanns men inte orkade. Ändå sitter minnen i väggarna och påminner om det som en gång var.
2021-03-04

  Sparvögat VIP
Så fint tecknar du kärlekens outgrundliga väg...
2021-03-04

  Susen VIP
Alltsammans var kanske kärlek? En fråga som saknar svar. Förnimmer en sorgsen ton. Fint skrivet.
2021-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP