Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.msn.com/sv-se/nyheter/other/600-skalv-i-natt-island-b%C3%A4var-f%C3%B6r-vulkanutbrott/vi-BB1ee1Uu?ocid=msedgntp


7,3 stark jordbävning i Nya Zeeland.

 Startade omedelbart tsunamivarning. En kraftig jordbävning med en styrka på 7,3 slog kusten i Nya Zeeland idag och utlöste omedelbart varningar om en möjlig tsunami. Nya Zeelandare utanför Nordön fick besked att fly till land eller landa om de kände en "lång eller stark" skakning på morgonen. Tsunami-vågorna var möjliga mindre än 180 mil från jordbävningens episod. 10 år av jordbävningen i Christchurch 2011, som dödade 185 människor och förstörde stora delar av staden. Och denna månad är det ett decennium sedan jordbävningen i Stillahavsområdet som utlöste en förödande tsunami som ledde till kärnkatastrofen i Fukushima. den officiella varningen har utfärdats och förblir giltig: "

Alla nära kusten som har upplevt en LÅNG eller STARK jordbävning bör flytta omedelbart till närmaste höga mark, eller så långt inåt landet som möjligt"

National Emergency Management Agency (@NZcivildefence) / Twitter

American Institute of Geophysics (USGS) uppskattade jordbävningens ursprungliga storlek till 7,3 och reviderade sedan den till 6,9. Enligt USGS inträffade jordbävningen på ett djup av 10 kilometer. Det är möjligt att producera tsunamivågor upp till ett avstånd av 300 kilometer från jordbävningens episod, citerades PTWC av Agerpres.




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 203 gånger
Publicerad 2021-03-04 15:50



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Ruskigt, tack för informationen
2021-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP