Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


.... intet är som poeter - rymden, den yttre likaväl som den inre....


Mellan oss - bästaste Poeter vän

Min bästaste Poeter vän:

- du kan du,
du förgyller min insjuknade dag,
mina låtsas corona symptom.

Med dig i ena handen
och med koltrasten under armen
kommer jag än en gång igenom detta helvete.

Du skulle kanske för drygt hundra år sen
ha sagt:
Jag opponerar mig...
Jag vill hävda en motsatt åsikt...
eller ....

Det riktigt svåra,
det dunkla och
det svarta
som var vardag
i min barndom
gjorde sig till.


Nu bleknar de,
mister sin skärpa
i sällskap med dina ord.

Stora kramen

Bild: egen: Den unga almen i snö

 




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-03-04 17:27



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
vacker bild och levande ord betyder mycket, inte minst under pandemin -

krya på dig!
2021-03-06

  Eva Helene VIP
Åh vilken livskraft och lyskraft som bänder sig loss här ur det förtorkade! Dina ord och din bild ger styrka och mod i MIN corona-dag. Och nog behöver vi också lite galghumor mitt i eländet, så tack kära du för allt detta!
2021-03-05

  Minkki VIP
instämmer, här bland poeter finns rymder att röra sig i och ösa kraft ur, det får ljuset att växa liksom tron på att mörkret inte är evigt trots att det kan kännas så. Gripande är också den späda almen i oskuldsfullt vitt, en fin symbol för barnet inom oss. Även om Du kanske inte tänkte det så, var det så jag upplevde den just nu.
Kryakram!
2021-03-04

  Eva Langrath VIP
Fin text om ordens betydelse i vår instängdhet.
2021-03-04

  Maria Sundelin VIP
Utan ord inget liv för oss poetberoende
Kramar
2021-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP