Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besök i Solhem

Minnet solväggsvarmt mot min rygg, trötta ben vilar på tillfällighetsbyggd trapp.
Ett bygge av min Far.

Innan bröllopet, den gången
när min bror gifte sig.

Han, min far är död för många år sedan. Minns att min brors familj, efter några år köpte lägenhet i stan.

Tar upp nyckeln ur fickan och låser upp, går in bland minnen. Ser mig omkring i gardinlösa rum, allt bortplockat.
Ett kaffefat med två fimpar står på spisen, elen är avstängd.

Låser om min förflutnas barndom, huset såldes till en ny familj.

Numera är det någon annans nyblivna hem.

Nyckeln hänger jag i ett av det förflutnas minnen, på spiken under trappan.
Går min väg mot busshållplatsen.
Ordningen blev återställd även i framtiden.

©Bosse 5 mars 2021.




Övriga genrer (Kåseri) av Bossepoet från Österbotten
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-05 05:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten