Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ohlmarks & Lemkin


Katten,
gamla dokument
och en dag som lyser
med sin närvaro

Kroppen i viloläge
och vindens tankspridda flykt
i tallarnas bönfallna sus

Timmarna på rad
med knäppta händer

Sekunderna förväxlade med fågelfrön
i minusgradernas återkomst

Män med minuternas buntband runt huvudena

Våta handdukar virade runt horisonterna

Ett gnisslande sönderfall
över ett kallskuret hav,
stäven i vindarnas skåra

Två loggar till hands:

Åke Ohlmarks översättning
av de isländska sagorna,
Raphael Lemkins Axis Rule
in Occupied Europe




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2021-03-05 09:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP