Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


En omedelbar vårkänsla

 

jag står där i morgonljuset

och känner dofterna av vår

det är ett igenkännande

i from av en värme i den doften

minnen som väcks

när den första flugan surrar runt mig

och en odör från det förmultnade fjolårsgräset

når min näsa

 

ja värmen från vårsolen når nu

mina bara armar

när jag hör porlandet från bäcken

borta i björkdungen

och där ser man nu de första

små gröna knopparna  

vårens underbara tecken slår alla

nu emot mig samtidigt

 

jag lutar mig sakta tillbaka

mot husväggen

ingenting kan just nu överträffa

denna så omedelbara vårkänsla

jag sluter mina ögon och bara tacksamt

njuter där i stunden

värmen sprider sig nu i hela min kropp

…ja detta är vår så efterlängtade vår

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-05 10:55



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Detaljrik och härlig vårupplevelse klär du i ord och bild.
2021-03-06

  Sparvögat VIP
Så fint tecknar du våren med dina ord och din röst...
Vackert!
2021-03-05

  Kajan VIP
Här kan värmen från vårsol förnimmas! och detaljerna förhöjer upplevelsen fint.
2021-03-05
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP