Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orka

 

 

när ångesten kryper längs ryggraden

och verkligheten försvinner i ett dis

det är då hon går på promenaden

att försöka det onda på nåt vis

 

springa från demonerna i sitt inre

hela sitt liv har de förföljt envist

de sitter fast som berg i hennes minne

de har gjort det till sin hemvist

 

livet så skrämmande och barockt

nerverna utanpå hennes hud

det blev en sådan chock

Gud o Gud hjälp henne nu

 

allt så hopplöst och svårt

hur klara den enklaste sak

när allt känns kallt och hårt

krokig väg aldrig rak

 

kämpa varje dag för att orka

all kraft från henne tar

känns som kroppen hennes torka

det blir ingenting kvar

 

morgondagen hon fasar för

vet att ännu en kamp väntar

hon undrar så varför, varför

inget svar hon sig förväntar

 

vet bara att oron växer till berg

oöverstigligt att klara av

allt i svart-vitt, ej i färg

klarar ej av alla krav

 

natten befriar tunga tankar

en vila så välbehövlig

hjärtat ej längre hårt bankar

inget känns bedrövligt

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-03-05 13:03



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Skifs tyckte det blev värre framåt natten. Olika falla ödets lott.
2021-03-09

  AiA Maria den fria
Tack!

Förlamande
Krampaktiga
Andetag

-förlösande
ögonblick
”på vänt”

tillåtande
andrum
finns


Tack!
2021-03-08

  överlevaren VIP
Ångest är ett gissel...
2021-03-07

  ULJO
Stark text
2021-03-06

  Cikoria Blå VIP
Hopp i slutet. Det är bra.

2021-03-06

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om en tillvaro där ångesten ständigt måste bemästras. Tyvärr brukar den som lever med ångest också ha besvär med sömnen så att det inte blir den vila som hen skulle behöva.
2021-03-05

  Kungskobran VIP
När ångesten tar sitt grepp
finns det inget begrepp
som kan beskriva vilket elände
besvär
och helvete det är
Hoppet finns ändå
om man sin själ lyckas nå

2021-03-05

    ej medlem längre
Din text belyser hur svårt livet kan vara ibland på ett brilliant sätt. Och svårighet att ta sig igenom det. och natten och sömnen som en befriare.
2021-03-05

  Sparvögat VIP
Ibland är bergen höga att bestiga...
2021-03-05

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande om en ständig kamp för att orka med när livet är tungt och svårt!
2021-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP