Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter Mäster Eckhardt


SÖKARE

Det är inte du som söker.
Någon söker dej.
Hur du stretar och försöker,
lönar det sig ej,
att av egen kraft bero.
Någon annan ger dej ro.

Det är inte du som finner.
Någon finner dej.
Aldrig av dej själv du vinner
det du söker, nej.
Någon annan hittar fram
i ditt inres dis och damm.

Den som alltid brukar finna
dej i livets brus
skall igen ditt mörker hinna
och ge lugn och ljus.
Den som alltid söker dej,
söker alla, också mej.


















Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-05 17:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP